Jak získat pracovní povolení

Cizinci, kteří chtějí žít v evropské zemi vykonávající pracovní činnost, musí získat povolení k pobytu a pracovní povolení. Existují různé druhy povolení v závislosti na práci, která bude provedena; Například to nebude tentýž doklad, jestliže přijdeme do Španělska s úmyslem začít na vlastní pěst, nebo jestli je naopak podnikatelem, který nás najme.

Jaké požadavky musí být splněny pro visto temporario získání těchto oprávnění? Kam to musím zpracovat? Jak se to vyžaduje? Je to bezplatný postup? Vše, co potřebujete vědět, je-li to poprvé, když o to budete muset požádat.

1. Povolení k pobytu a pracovní povolení

V případě, že hodláte pracovat pro někoho jiného ve Španělsku, bude zaměstnavatel povinen požádat o povolení k pobytu a práce, aby vás mohl najmout. Toto pracovní povolení a povolení k pobytu budou platné po dobu jednoho roku a mohou být znovu obnoveny.

Požadavky

Abyste získali pracovní povolení a povolení k pobytu, musíte vzít v úvahu, že kromě toho, že máte ve všech případech více než 16, musí být splněny následující požadavky:

  • Nemůžete být občanem žádného členského státu Evropské unie, Švýcarska nebo země patřící do Evropského hospodářského prostoru.

  • Nemá nepravidelně bydliště ve Španělsku.

  • Neměli jste rejstřík trestů v žádné zemi, ve které jste se zdrželi, včetně Španělska, nebo jste zakázali vstup na vnitrostátní území.

  • Pokud jste byl již ve Španělsku a podepsal jste závazek nevracet se v následujících 3 letech, neměli byste se v této době dostat.

  • Musíte mít minimální kvalifikaci potřebnou k provedení práce, kterou hodláte vykonávat.

  • Pracovní smlouva podepsaná pracovníky a zaměstnavatelem s dostatečnou dobou trvání musí být předložena k pokrytí doby, na kterou má být povolení k práci a pobytu povoleno.

  • Zaměstnavatel, který si najme, musí být řádně zapsán do systému sociálního zabezpečení a musí být aktuální s veškerými platbami, které je povinen.

Potřebná dokumentace

Aby bylo možné správně zpracovat pracovní povolení spolu s oficiálním formulářem EX-03 ve dvojím vyhotovení a podepsaným zadavatelem, bude nutné poskytnout kopie dokumentace následujícího pracovníka:

Cestovní pas nebo rovnocenný doklad ve vaší zemi.

Tituly nebo dokumenty, které ospravedlňují schopnost a odbornou způsobilost pracovníka vykonávat práci.

2. Jak je požadováno?

Zaměstnavatel nebo společnost, která zaměstnává zaměstnance, bude ten, kdo podá žádost v cizineckém úřadu provincie, kde bude pracovní činnost probíhat.

V době aplikačních dávkách pro 790 model, který bude muset být zaplacena do 10 pracovních dnů připadne: 10.50 eur placené zaměstnancem a zaměstnavatelem mezi 195.88 a 391.79 eur.

Lhůta pro vyřízení této žádosti je tři měsíce. Pokud po uplynutí této doby nebude získána žádná odpověď, bude chápáno, že byla odepřena.

Po získání pracovního povolení musí zahraniční pracovník víza zpracovat do jednoho měsíce od oznámení zaměstnavatelem. Jakmile je získáte, musíte zadat Španělsko do tří měsíců od platnosti tohoto dokumentu.

Nakonec, když je pracovník zapsán do systému sociálního zabezpečení, bude muset zpracovat identifikační kartu cizince (TIE). Za to máte také měsíc.

Proto jsou následující kroky:

  • Žádost o pracovní povolení (Podnikatel).

  • Platba odpovídajících poplatků za model 790 (Podnikatel a Pracovník).

  • Zpracování víza (Worker).

  • Zpracování TIE (Worker).

Lhůta pro vyřízení žádosti bude tři měsíce, a pokud nebyla odpovězena, bude se rozumět, že nebyla udělena.

Postup, kdy bude k dispozici pracovní povolení a povolení k pobytu, zpracuje vízum během jednoho měsíce. Jakmile je získáte, máte tři měsíce na vstup do španělského území, budete registrováni v systému sociálního zabezpečení a zpracováváte kartu cizineckého průkazu (TIE).