Avalon - top_graphic
Puchejr - grafika
Trapsavec - logo První číslo Puchejře vyšlo 10. října 1994 v podobě útlého šestnácti stránkového svazku, tisknutého na kopírce v nákladu 112 výtisků.
Grafickou tvář Puchejře od tohoto čísla vytváří Iva Spurná – Draculea a šéfredaktorský post obsazuje Michael Antony –Tony.

Během roku se náklad zvedl na 700 a časopis se tiskl v dnes již neuvěřitelné síti asi 20 kopírek, ručně se svazoval, seskládával…
Zárověň redakce pořádá literární soutěž, vydává první sbírky v edici Zelené řádky…

Něco takového nešlo dlouho udržet (byl to strašná práce) a tak se vznikem Sdružení Avalon v prosinci 1995, přechází Puchejř z kopírek do tiskáren a redakce s údivem zjišťuje, že má najednou i nějaký volný čas pro sebe!

Postupem času se objevuje celá řada stálých dopisovatelů, ilustrátorů a spolupracovníků, například: Karel Růžička – Lišák, Hanka Hosnedlová, Kapitán Kid, Tony Linhart, Petr Náhlík Vokoun, Milan Plch – Belmondo, Vladimír Konopas – Šaolín, Fredy Schubert, Pavlína Veselková – Bublina, Pavlína Veselková – Medvěd Brtník, Karel Vidimský – Cimbura, Miki Ryvola, Tom Zvědělík, Eduard Alexy – Lexo, Jaromír Zárybnický – Chúf, Stanislav Dlouhý – Hadži, Jaroslava Šálková – Kavče, Iva Synáková – Tapi, Magdalena Karelová – Waki, Zuzana Synáková – Skiska, Petr Vránek Rysák, Milan Pecl – Indy, Víťa a Šklíba Obůrkovi, Jiří Lipka – Carmen a spousta dalších kamarádů a kamarádek.

V roce 1998 začíná Puchejř vycházet s barevnou obálkou, objevují se barevné vtipy, fotky a posléze i komiks Šerých zjevů.

Začátkem tisíciletí se Puchejř stává nejčtenějším trampským časopisem a to mu vydrželo dodnes.

V srpnu 2002 je redakce vytopena do výšky 2 metrů, archívy a další zázemí potřebné k vydávání je zničeno. Přesto podzimní číslo vychází pouze s měsíčním zpožděním!

V současnosti Puchejř vychází 6x ročně – z toho jednou v podobě letního dvojčísla.

Další podrobnosti o současném stavu Puchejře a předplatné. Více zde.

Ilustrace k textu Ilustrace k textu Ilustrace k textu